Ігор Чайка

Протягом свого перебування на посаді міського голови Ковеля, Ігор Чайка запевняє, що не нажив жодного майна. Він наголошує на цьому на своїй сторінці у Facebook.

Чайка стверджує, що всі квартири, зазначені в його декларації, розташовані в одному 4-квартирному будинку на вулиці Косачів, де він проживає разом зі своєю родиною. Він пояснює, що вони з дружиною мешкають в одній квартирі, інша квартира була у бабусі, а третя належала матері дружини, яка у спадок перейшла дружині після смерті її матері. Щодо “четвертої” квартири, це та ж сама квартира бабусі, яку вони реконструюють протягом декількох років. Чайка пояснює, що правила декларування змушують вказувати цю квартиру двічі з урахуванням площі горища, відтак у декларації з’явилась більша площа.

Щодо земельних ділянок, три з них є сільськогосподарського призначення, розташовані на території Любомльської громади, де раніше проживали батьки його дружини. Інші дві ділянки успадковані дружиною від її матері.

Ігор Чайка також запрошує всіх переконатися у правдивості своїх слів, зазначаючи, що потім він публічно вибачиться за поспішну реакцію та надмірні емоції.

У своїй декларації за 2022 рік Чайка зазначив дев’ять земельних ділянок, чотири квартири, дохід у розмірі 1,2 мільйона гривень та понад двісті тисяч гривень заощаджень.