сало

На Волині молода жінка була засуджена на п’ять років за крадіжку сала у День закоханих. Жінка, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння, вкрала кілька кілограмів сала та спецій у чоловіка, який спав поруч, на автостанції в Ковелі. Її здали до поліції її знайомі, з якими вона спіймала хмільну забаву, яка спонукала її скоїти крадіжку.

Цю історію розповів телеканал “Аверс“. У день святкування Дня закоханих 27-річна жінка перебувала на автостанції разом із трьома знайомими. Поруч із нею спав чоловік, біля якого була сумка із салом та спеціями. Після того, як він прокинувся, виявив, що сала більше немає, і звернувся до поліції.

Правоохоронці звернулись до друзів жінки, які були з нею в той час. Вони розповіли, що жінка кілька разів пішла геть від групи, а потім поверталася з грошима і пакетом сала, який вони продали, щоб купити спиртні напої.

На підставі свідчень цих людей, Ковельський суд виніс вирок. Адвокат заявила, що свідчення не можна вважати надійними через проблеми з законом та алкогольне сп’яніння свідків. Однак прокурор стверджував, що ці свідчення є достатньо надійними.

“Три свідки підтвердили, що жінка принесла чорний пакет із їжею. Один з них побачив у її руках гаманець із банківськими картками, з якого вона взяла 500 гривень”, – наголосив прокурор Роман Грицюк.

Суддя Віктор Гапончук виніс вирок: “Призначається покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі на підставі ст. 71 Кримінального кодексу України, частково приєднуючи невідбуту частину покарання за вироком Ковельського міськрайонного суду від 13 червня 2022 року, та остаточно визначити відбування покарання у вигляді 5 років та 2 місяців позбавлення волі”.

Засуджена стверджує, що вона нічого не крала. “Ми тоді, так, випивали спиртні напої на автостанції. Я тоді була сильно напідпитку – я заснула на лавочці. Поки я спала, ну… я не знаю, що вони там робили. Але вони всі стверджують, що це я. Я цього не робила”, – сказала вона.

Проте суд не прийняв її виправдання. Цікаво, що жінка вже перебувала під випробувальним терміном за крадіжку товарів з магазину, тому вирок за новим звинуваченням був значно важчим.