насильство (дівчинка із зачиненим ротом)Domestic violence

У Київській області чоловік, бувши у стані алкогольного сп’яніння, скоїв сексуальне насильство щодо своєї племінниці, якій на той момент було 14 років.

Цю інформацію оприлюднила Київська обласна прокуратура. Засуджений проведе наступні дев’ять років у в’язниці. Прокуратура підтвердила, що в грудні 2019 року дівчина-підліток відвідала свого дядьку у Фастівському районі. Чоловік, бувши у нетверезому стані, зґвалтував дівчину після того, як зачинив за нею двері.

За словами представників Київської обласної прокуратури, молодший брат і його подруга почули крики дівчини та, поглянувши через вікно, побачили насильство, що вчинив чоловік. Вони сповістили матір дівчини, яка викликала поліцію.

Після публічного обвинувачення ювенальними прокурорами Києво-Святошинської окружної прокуратури суд визнав чоловіка винним у зґвалтуванні неповнолітньої за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу.

Правоохоронці закликають батьків говорити з дітьми про потенційні небезпечні ситуації і як їм їх уникати. Також заохочують дітей відверто повідомляти про будь-які випадки сексуального насильства. Важливо бути уважними до змін у їхній поведінці. І у випадку, якщо є підозра на те, що дитина стала жертвою насильства, правоохоронці закликають негайно звертатися до поліції.