полиці магазинів у Вашингтоні

У Вашингтоні, столиці США, власники магазинів, які страждають від безконтрольних крадіжок, знайшли спосіб боротьби з цією проблемою. Тепер, замість товарів на полицях, вони розміщують фотографії товарів.

За даними, понад 900 торгових закладів у місті планують закрити вже наступного року через постійні крадіжки. Під загрозою закриття також є близько 1 500 аптек.

Останнім часом випадки, коли у торговельний заклад заходять десятки грабіжників, переважно підлітки, розграбовують і руйнують товар і тікають, стали більш поширеними. Охоронець, який чергує в магазині, просто не в змозі впоратися з цим напливом злодіїв. Після таких набігів на полицях практично нічого не залишається.

Через це у багатьох магазинах товари замінили фотографіями, а клієнти, які хочуть придбати товар, натискають кнопку, після чого продавець вивозить їм продукцію зі складу.

Подібна ситуація спостерігається і в місцевих аптеках. Через крадіжки містяни ризикують залишитися без ліків.

Зазначається, що мешканці Вашингтона, подорожуючи за кордон, дивуються тому, як у Європі на полицях магазинів можуть стояти дорогі ноутбуки та інша побутова техніка, і їх ніхто не краде.