щеплення проти COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує усім, хто ще не зробив цього, пройти вакцинацію від COVID-19. Про це заявила Марія ван Керкхове, яка виконує обов’язки директора відділу з питань готовності та запобігання епідемій і пандемій ВООЗ.

Під час традиційного сеансу питань і відповідей, який транслювався у соціальній мережі X (раніше відомій як Twitter), вона нагадала, що вірус SARS-CoV-2 продовжує поширюватись у кожній країні та ще завдає загрозу.

Проте зараз, за її словами, рівень імунітету у населення вищий, що допомагає захиститися від важкого перебігу хвороби. Керкхове підкреслила, що важливо зберігати пильність, оскільки вірус продовжує циркулювати, еволюціонувати та змінюватися.

Вона також назвала носіння масок у місцях масового перебування, покращення вентиляції приміщень та фізичне дистанціювання важливими заходами захисту.

Керкхове наполегливо рекомендувала робити щеплення тим, хто ще цього не зробив, підкресливши, що вакцини, які вже доступні, мають високий рівень безпеки та запобігають важкому перебігу хвороби. Вона також звернула увагу на випадки одночасного зараження COVID-19 та грипом і закликала щеплюватися як від COVID-19, так і від грипу.

У зв’язку з майбутніми Різдвяними та Новорічними святами вона рекомендувала носити маски у місцях масового скупчення людей та під час подорожей.