танкер з російською нафтою

Єменські хусити помилково атакували танкер із російською нафтою, повідомляє Reuters з посиланням на британську компанію Ambrey, яка надає послуги у сфері морської безпеки.

За повідомленням Інформаційного центру морських торгових операцій Великобританії, його повідомили з танкера, що ракети впали у воду за 400-500 метрів від судна. Внаслідок атак, як повідомляється, ніхто не постраждав, танкер не пошкоджений.

В Ambrey зазначають, що це вже другий танкер із російською нафтою, який помилково атакують хусити. Фірма припускає, що атака була здійснена тому, що в публічних базах танкер значився як пов’язаний із Великобританією, хоча ця інформація вже застаріла. Угруповання єменських хуситів здійснює напади на кораблі в Червоному морі за допомогою ракет і дронів з кінця листопада минулого року, показуючи таким чином підтримку терористам ХАМАС у їхній війні проти Ізраїлю.

Через ці атаки світова торгівля скоротилася на 1,3%. 12 та 13 січня США та Великобританія завдали по позиціях хуситів на півночі Ємену ракетних ударів.