слони

В африканській країні дозволили полювання на слонів, щоб впоратися з нестачею продовольства, викликаною найсильнішою за останні десятиліття посухою. Влада Зімбабве вперше з 1988 року дозволила відстріл слонів через ризик нестачі їжі на тлі безпрецедентної посухи, передає euronews.com.

Як повідомляють ЗМІ, мисливцям доручили забити 200 особин.

У країні, розташованій на півдні африканського континенту, “більше слонів, ніж потрібно”, заявив на слуханнях у парламенті міністр охорони навколишнього середовища Зімбабве.

За словами керівника Управління парків і дикої природи (ZimParks) Фултона Мангваньї, полювання на слонів відбуватиметься в районах, де “мали місце конфлікти з людьми”, зокрема у Хванге, де розташований найбільший природний заповідник Зімбабве.

Посилаючись на досвід сусідньої Намібії, де також прийняли рішення про вбивство диких тварин заради харчування людей, чиновники планують “мобілізувати жінок для сушіння м’яса, його пакування та доставки в громади, які потребують білка”.

Деякі експерти та захисники тварин вважають, що дії влади у боротьбі з наслідками природного лиха можуть негативно позначитися на іміджі країни та відлякати туристів від відвідування Зімбабве з етичних міркувань.

У Зімбабве мешкає близько 100 000 слонів – це друга за величиною популяція у світі після Ботсвани.

За оцінками Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), на континенті залишилося близько 415 000 слонів (на початку ХХ століття їх було від 3 до 5 мільйонів). Азійські та африканські слони вважаються такими, що знаходяться під загрозою зникнення, за винятком популяцій у ПАР, Ботсвані, Намібії та Зімбабве, де їх відносять до “вразливих” видів.