російський віськовий патрульний корабль Сергій Котов


Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України «Група 13» у ніч на 5 березня атакував російський патрульний корабель «Сергій Котов» за допомогою морських дронів Magura V5. Корабель, як стверджується, був знищений, отримавши пошкодження корми, правого та лівого бортів. Атака сталася неподалік від Керченської протоки. Щодо долі екіпажу “Сергія Котова” українська військова розвідка не повідомляє, пише meduza.io.

Телеграм-канали з посиланням на мешканців Криму повідомляли про звуки вибухів в районі Керчі та Кримського моста. Російські військові публікації також ретвітнули повідомлення каналу “Білоруський силовик“, в якому говорилося, що вночі українські військові атакували за допомогою ракет та безпілотників об’єкти в Криму, зокрема Кримський міст.

Пізніше канал «Два майори» повідомив, що російський корабель «Сергій Котов» був атакований українським морським безпілотником в районі Феодосії. За даними пабліку, “корабель потонув”, екіпаж вдалося евакуювати, але декілька військових отримали поранення.

У російських і українських телеграм-каналах поширюється відео, на якому, як стверджується, знята атака на корабель. Справжність запису не підтверджена.