с.Вербове, Запорізька область

Український генерал, який очолює контрнаступ України на південному фронті, Олександр Тарнавський, повідомив у інтерв’ю CNN, що Збройні сили України прорвали лінію оборони російських військ під селом Вербове в Запорізькій області.

Вербове – важлива опорна точка на сході від села Работино, про звільнення якого Міністерство оборони України повідомляло наприкінці серпня.

Командувач групи військ “Таврія” Тарнавський сказав CNN, що на лівому фланзі поблизу Вербового “ми маємо прорив, і ми продовжуємо рухатися далі”.

“Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову війну. Головне – не втратити цю ініціативу”, – додав він.

CNN зауважує, що російські джерела “малюють інший звіт про те, що відбувається” і підкреслює, що в умовах війни журналісти немають можливості незалежно підтвердити заяви сторін.

Однак ще на початку вересня через відкриті джерела – супутникові карти та повідомлення з місця подій – був помічений прорив перших позицій так званої “лінії Суровікіна” на двох ділянках навколо Вербового.