WhatsApp

Користувачі WhatsApp на Android втратять можливість безкоштовно зберігати резервні копії чатів на «Google Диску», як це було раніше.

Про це повідомили Google і WhatsApp у своїх офіційних блогах.

За словами представників WhatsApp, для користувачів бета-версії зміни вступлять в силу у грудні поточного року, в першій половині 2024 року — для всіх інших користувачів месенджера на Android. За місяць до набрання чинності нових правил користувачі отримають відповідне повідомлення.

Google, у свою чергу, уточнює, що резервне копіювання переписок у WhatsApp і їх вмісту буде продовжувати працювати з урахуванням вільного місця на «Google Диску» користувача. Безкоштовний тариф цієї послуги передбачає лише 15 ГБ даних.

Отже, деяким користувачам доведеться докупляти додаткове місце в хмарному сховищі або видаляти непотрібні дані. При цьому видалення даних у WhatsApp призведе до їх видалення з резервної копії на «Google Диску».

Для користувачів WhatsApp на iOS такі умови діють з самого початку, за винятком того, що Apple надає лише 5 ГБ безкоштовного хмарного сховища.

Резервні копії у «Google Диску» використовуються для переміщення та збереження переписок та їх вмісту. При зміні пристрою користувач може увійти до свого облікового запису та відновити всі дані. У WhatsApp також передбачена можливість «ручного» переміщення без використання хмари.