Дональд Трамп

Кілька світових лідерів вже відреагували на інцидент зі стріляниною на мітингу екс-президента США Дональда Трампа. Вони засудили “політичне насильство”. Про це повідомляє rbc.ua з посиланням на AP.

Представник офісу британського прем’єр-міністра Кейра Стармера сказав: “Ми шоковані сценами на мітингу президента Трампа в Пенсільванії. Ми рішуче засуджуємо всі форми політичного насильства і надсилаємо найкращі побажання президенту Трампу та його родині в цей час”.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив в ефірі соцмережі X, що “відчуває відразу” до стрілянини. “Це неможливо переоцінити — політичне насильство ніколи не є прийнятним. Мої думки з колишнім президентом Трампом, учасниками заходу та всіма американцями”, – сказав Трюдо.

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанізе назвав інцидент “тривожним і викликаючим занепокоєння”. “У демократичному процесі немає місця насильству. Я радий чути повідомлення про те, що колишній президент Трамп зараз у безпеці”, – написав Альбанізе в повідомленні на X.

Нагадаємо, 14 липня на Трампа вчинили замах під час мітингу у штаті Пенсільванія. Після того, як пролунали постріли, охоронці закрили собою експрезидента і вивели його зі сцени.

Згодом стало відомо, що Трамп отримав легке вогнепальне поранення. Загинули один з глядачів і нападник.

Трамп, за словами його прес-служби, почувається добре.

Президент Джо Байден подякував Секретній службі за те, що Трампа доставили у безпечне місце. Байден також закликав засудити замах.