прапор України та свічка

Українська правда оприлюднила перехоплену розмову російського командира, який наказав окупантам обезголовити військовослужбовця ЗСУ.

Згідно з виданням, аудіозапис розмови надала їхня контактна особа в розвідувальному підрозділі однієї з бригад, що тримає оборону на Донецькому напрямку.

Воєнний злочин був скоєний 17 червня 2024 року біля Старомайорського Волноваського району Донецької області. Керівник одного з підрозділів окупантів наказав не брати українських військових у полон, а обезголовлювати їх на місці. На аудіозаписі командир з лайкою вимагає відрізати військовому голову й «насадити на палю», щоб залякати інших бійців ЗСУ.

«Автомати американські, на*уй. Усе забрати, документи, гроші, на.й. Золото, діаманти, зуби виколупати, голову відрізати й мені принести…», — каже окупант.

18 червня генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що російські окупанти в Донецькій області обезголовили українського військового. За даними генпрокурора, російські командири віддали наказ не брати в полон українських військових, а натомість вбивати їх шляхом обезголовлення.

19 червня правоохоронці заявили, що ідентифікували особу українського військового, але не розголошують його даних, оскільки тривають слідчі дії.