Ілон Маск

Адміністрація Білого дому висловила критику на адресу Ілона Маска через його коментар у соцмережі X, в якому він задав питання, чому кандидат у президенти Дональд Трамп зіштовхнувся з двома спробами замаху, тоді як президент США Джо Байден і віцепрезидент Камала Харріс не зазнали таких атак. Він написав: “І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу”, повідомляє zn.ua.

Спочатку мільярдер відмовлявся видаляти повідомлення, заявляючи у відповідь на заклики в соцмережі, що “ніхто навіть не намагався цього зробити, ось що я хочу сказати, і ніхто не буде”. Після подальших звернень він сказав: “Це справедливо. Я не хочу робити те, що зробили вони, навіть у жарт”.

Зрештою Маск, який володіє соцмережею, видалив повідомлення, спробувавши пояснити, що це був жарт.

Прессекретар президента США Ендрю Бейтс зі свого боку нагадав, що Джо Байден і Камала Харріс після новин про замах на Трампа публічно заявили, що в країні немає місця політичному або іншому насильству. Вони закликали всіх громадян докласти зусиль, щоб подібні інциденти не призвели до більшого насильства.

“Насильство потрібно лише засуджувати, а не заохочувати або висміювати. Така риторика безвідповідальна”, — підкреслив Бейтс.