Зеленський та Байден

Про намір зустрітися із Зеленським також заявили кандидати в президенти США Харріс і Трамп. Підтримка українського народу залишатиметься незмінною, і США продовжуватимуть допомагати Україні в її боротьбі з Росією за територіальний суверенітет, заявила в середу прессекретарка Білого дому, відповідаючи на питання журналіста «Голосу Америки» в Білому домі Михайла Комадовського щодо очікувань президента Джо Байдена від зустрічі з його українським колегою Володимиром Зеленським. Про це повідомляє golosameriki.com.

Лідери Сполучених Штатів і України мають зустрітися наступного тижня, коли Володимир Зеленський прибуде до США для участі в засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

«Як ви знаєте, [Джо Байден] зустрічався з президентом [України Володимиром] Зеленським багато разів, і, думаю, президент Зеленський цінує його лідерство. Ми надзвичайно вражені мужністю українського народу, який продовжує боротися за свою демократію, за свою свободу. Ви бачите, що підтримка українського народу залишається незмінною, і, звичайно, президент Байден очолює [коаліцію з] понад 50 країн, які підтримують українців у їхній боротьбі за суверенітет. Це саме те, що ви продовжуватимете спостерігати», — заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на питання кореспондента «Голосу Америки».

Жан-П’єр не уточнила, де саме відбудуться переговори — у Нью-Йорку, на полях Генасамблеї ООН чи в Білому домі.

Кандидатка в президенти від демократів США Камала Харріс також планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня, коли він прибуде з візитом до Вашингтона. Про це повідомляє bloomberg.com.

Крім того, як пише bloomberg.com, про намір зустрітися з президентом України заявив і Дональд Трамп.