Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ завершив роботу над планом перемоги у війні з Росією. Раніше він повідомляв, що цей документ «готовий на 90 відсотків» і незабаром буде переданий союзникам, передає bbc.com.

«Наш план перемоги вже повністю підготовлений: усі пункти, ключові акценти та необхідні доповнення з деталями до плану визначені. Все опрацьовано. Найважливіше тепер — рішучість у його реалізації», — сказав Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Цього тижня представник Держдепартаменту США Метью Міллер повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен був поінформований про елементи українського плану щодо тиску на Росію з метою припинення війни.

У серпні Зеленський зазначав, що план України також включає додаткові кроки на дипломатичному та економічному фронтах, зокрема потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом.

У своєму зверненні в середу Зеленський також наголосив, що його план не передбачає жодної заморозки конфлікту в будь-якій формі.

«Немає і не може бути жодної альтернативи миру. Жодної заморозки війни! Або якихось інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Нам потрібна надійна і довготривала підтримка для України, а отже і для всієї Європи», — заявив президент України.