У нових iPhone, презентація яких очікується у вересні, з’явиться нова кнопка, екран більшого розміру, вдосконалені камера та процесор.

Згідно з інформацією, стандартна модель iPhone 15 вперше отримає Dynamic Island – виріз для фронтальної камери з додатковим функціоналом. Дисплеї Pro та Pro Max будуть виготовлені за технологією LIPO, завдяки чому рамка екрана стане меншою на 0,7 мм, її ширина становитиме всього 1,5 мм.

У iPhone Pro також зміниться дизайн: рамка корпусу буде виконана з титанового сплаву, а задня панель – з матового скла. Зміниться також внутрішнє устаткування телефона, що полегшить його ремонт.

У базовій моделі iPhone 15 вперше в історії Apple з’явиться порт USB-C, який замінить звичайний роз’єм Lightning. Це дозволить підвищити швидкість передачі даних по проводу, але може призвести до нових витрат для користувачів.

Оновиться і процесор у iPhone 15 – у пристрій встановлять прошлорічний чіп A16, який використовується в iPhone 14 Pro та 14 Pro Max. З свого боку, Pro-моделі отримають новий 3-нанометровий процесор.

Крім того, “суттєве оновлення” чекає й камер iPhone 15 та 15 Pro. Мова йде, зокрема, про нові об’єктиви та розширений діапазон оптичного зуму в моделі 15 Pro Max.

Повідомляється, що Apple також планувала замінити кнопки гучності та вимикання на нові сенсорні кнопки з віброзворотом, однак через складнощі в розробці нововведення довелося відкласти. Замість цього в iPhone з’явиться програмована кнопка Action Button, яка замінить перемикач для переведення телефона в беззвучний режим. Функцію кнопки можна буде налаштувати, наприклад, на ввімкнення камери або фонарика.

Ціна нових iPhone за межами США буде вищою, ніж вартість пристроїв минулого року. У США підвищення ціни, ймовірно, стосуватиметься Pro-моделі через титанову раму та більш дорогі камери. Так, виготовлені з титану Apple Watch коштують на 100 доларів більше, ніж смарт-годинники з нержавіючої сталі.