iPhone 13 Mini

Компанія Apple планує припинити виробництво нових примірників iPhone 13 Mini, найновішої моделі в цій серії на даний момент.

Згідно з інформацією, терміни поставки нових iPhone 13 Mini в багатьох американських Apple Store наразі становлять 2-3 тижні, а в окремих випадках тимчасовий проміжок може розтягуватися до 6-8 тижнів.

Виникший дефіцит смартфонів пов’язаний з різким зменшенням їх виробництва і розглядається як сигнал про наближене припинення випуску моделі. Крім того, повідомляється, що офіційне припинення виробництва iPhone 13 Mini може бути оголошено після презентації iPhone 15, запланованої на 12 вересня.

Не виключено, що Apple закриє лінійку iPhone Mini. По-перше, цей факт підтверджується тим, що з виходом серії iPhone 14, компанія почала виробляти моделі Plus. Другим фактором є відсутність чуток про нову ітерацію iPhone Mini.

Ймовірно, Apple вирішила закрити серію Mini через низький попит на неї. Згідно з даними, на долю iPhone 13 Mini припало не більше 3% від продажів всіх моделей iPhone 13-ї серії.