спека в ІспаніїA woman refreshes at a fan nebulizing water next to the Colosseum, in Rome, Thursday, Aug. 12, 2021. In Italy, 15 cities received warnings from the health ministry about high temperatures and humidity with peaks predicted for Friday. The cities included Rome, Florence and Palermo, but also Bolzano, which is usually a refreshing hot-weather escape in the Alps, (AP Photo/Andrew Medichini)

З приходом осені в Іспанії та Японії наступила нова хвиля спеки – температура повітря досягає 40 градусів.

В Іспанії найближчими днями передбачається нова спекотна погода. За даними Державного метеорологічного агентства, протягом цих вихідних в окремих регіонах країни температура повітря досягатиме 40 градусів за Цельсієм. Така спека на початку осені виникає через антициклон і повітряні маси з Сахари.

Рекордно високу температуру плюс 35 градусів за Цельсієм також зафіксовано в Японії. Термометри піднялися на таку висоту в містах Сідзуока, Кувана префектури Міє та в місті Кофу в префектурі Яманасі. Місцеві мешканці захищаються від спеки за допомогою парасольок, а для тварин у зоопарках встановлюють вентилятори.