село Сальто-де-Кастро у Іспанії

Покинуте село в Іспанії повернулося на ринок нерухомості через рік після того, як його придбав бізнесмен, який стверджує, що більше не може піклуватися про нього через особисті проблеми. Попри те, що запитувана ціна зараз практично удвічі перевищує ціну, за яку село було придбано у 2022 році, вона все одно дуже низька в порівнянні з ціною, яку просять за пристойний будинок, повідомляє dig24.ro.

Сальто-де-Кастро, розташоване в провінції Самора на північному заході Іспанії, прикордонне село з Португалією, було придбано минулого року будівельником Оскаром Торресом Гальєго за 300 000 євро. За даними Forbes, в селі є 44 будинки, бар, церква, школа, гостьовий будинок, басейн, спортивні майданчики та залишені казарми цивільної гвардії (іспанської поліції). Торрес розробив план відновлення села, яке розташоване в самому серці заповідника Месета Іберіка, об’єкта Світової спадщини ЮНЕСКО, з наміром включити його до туристичного маршруту. Він навіть встиг подати документи в відповідні установи, але через “особисті проблеми” вирішив знову виставити село на продаж.

Отже, Сальто де Кастро знову з’явилося на ринку, але за ціною 580 000 євро. Вже є зацікавлені сторони.

Ромуальд Родрігес з Royal Invest, який представляє Торреса в угоді, повідомив, що пропозиції надходили з Саудівської Аравії та США. Він також пояснив, що запитувана ціна зараз вища, ніж минулого року, оскільки ринок нерухомості в Іспанії також пережив різке зростання.

Торрес, поточний власник, є родом з Толедо та займається будівельним бізнесом понад 20 років. Він планував реалізувати свій проєкт в Сальто-де-Кастро у партнерстві з чилійським інвестиційним фондом.

Село було побудоване в 1940-х роках для робітників, які будували поруч греблю. Після завершення робіт робітники та їхні родини почали роз’їжджатися. Перші залишили село в 1980 році, і до 1989 року тут не залишилося жодної людини.