полиці магазину

Сейм Латвії розгляне запропоновані Національним об’єднанням поправки до законів, що передбачають виключення з державних закупівель товарів, вироблених в Росії та Білорусі. Відповідні поправки до законів “Про державні закупівлі” та “Про закупівлі постачальників громадських послуг” передані до Бюджетного комітету, повідомляє delfi.lv.

Депутат Національного об’єднання Латвії Угіс Мітревічс на засіданні Сейму зауважив, що зараз батьки не можуть бути впевнені, що їхніх дітей у школах та дитячих садках не годують продовольчими товарами, виробленими в Росії, тому, що навіть для армії були закуплені російські товари.

Він підкреслив, що в цих геополітичних умовах поставки російських та білоруських товарів у державні та муніципальні установи є абсурдними та аморальними.

Мітревіч також відзначив, що державні закупівлі регулюються ще двома законами — про оборонні закупівлі та приватно-громадське партнерство. Він закликав відповідальні установи “поглянути, чи не потрібні аналогічні поправки та до цих законів, і вийти з ініціативою до Сейму”.