курячі яйця

Через кілька років в німецьких супермаркетах можна буде купити лише білі яйця, попереджають у відповідному об’єднанні. “Вже зараз коричневих яєць стає все менше, а незабаром їх, ймовірно, зовсім не залишиться”, – заявив у четвер, 11 квітня, голова Федерального об’єднання німецьких виробників яєць Хеннер Шёнеке. Про це пише Deutsche Welle.

За його словами, багато птахоферм відмовляються вирощувати коричневих курей і вибирають білих, оскільки вони живуть довше і довше несуться, і їх легше утримувати. Шенеке додав, що це стосується принаймні поширених у Німеччині порід.

Коричневі яйця зараз можна знайти лише у кількох регіональних виробників. У супермаркетах їх частка зараз становить близько 30 відсотків, а в продуктових дискаунтерах їх часто вже немає. При цьому ще десять років тому в Німеччині продавалося більше коричневих яєць, ніж білих.

Тим часом проведений Центральним об’єднанням німецького птахівництва досвід свідчить про те, що коричневі яйця продовжують бути популярними серед старшого покоління. Молодь при покупці яєць частіше всього не орієнтується на їх колір, а купує продукцію регіональних виробників і ферм з прийнятними умовами утримання курей-несушок.

За словами Шенеке, який сам володіє родинним птахівницьким підприємством, жодних різниць у смаку білих і коричневих яєць немає, тому відмова від коричневих порід не викличе помітних наслідків для споживачів.