кровотеча очей

За офіційними джерелами, смертоносний вірус виявили вперше у Франції, але вчені стурбовані можливістю його поширення до Великобританії. Конгокримська геморагічна лихоманка (ККГЛ) спричиняє кровотечі з очей у заражених осіб. Більше того, цей вірус незабаром може дістатися британського узбережжя, повідомляється у stirileprotv.ro.

Захворювання виявили у кліщів у Східних Піренеях, на північному сході кордону Франції з Іспанією, пише Daily Star.

На минулому тижні французькі органи охорони здоров’я оприлюднили оновлену інформацію, в якій сказано:

“На сьогодні у Франції не виявлено жодного випадку захворювання у людей”.

Цей рідкісний вірус зазвичай поширюється в тепліших регіонах. Тому його частіше можна зустріти в районах Африки, Балкан, Близького Сходу та Азії.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, рівень смертності від цього вірусу становить приблизно 40%. І хоча кількість померлих серед заражених є великою, британцям історично не має про щось турбуватися.

Проте, попри його рідкість і стандартні закономірності, британські вчені попереджають, що через зміни клімату він може вийти за межі звичайного діапазону.

З 2016 по 2022 роки в Іспанії було виявлено сім випадків. Троє з цих людей померли. Головний ветеринар медицини Кембриджського університету професор Джеймс Вуд висловив під час недавнього засідання парламентського комітету з науки, інновацій та технологій, думку, що вірус може потрапити в Великобританію “якось через кліщів”.

Однак професор Ізабель Олівер з Агентства забезпечення безпеки охорони здоров’я Великобританії підкреслила, що наразі ризик для населення “дуже низький”.