поїзд метро

Збільшеної кількості вакансій в метрополітені”, – відзначають у пресслужбі КП “Київський метрополітен“.

Цікаво, що вони відмовляються розкривати, яка конкретна цифра прихована за 7%, стверджуючи, що така інформація не розголошується. Крім того, інформація про бронювання працівників столичного метро залишається невідомою.

Що говорять у метрополітені? Дмитро Пінчук, заступник начальника КП “Київський метрополітен“.

  • Працівники київського метрополітену нам в коментарі повідомили, що на їхню думку, на підприємстві склалася критична ситуація з кадрами, включаючи мобілізацію. Чи так це?
  • На сьогодні у КП “Київський метрополітен” існує потреба в доповненні штату працівників, включаючи машиністів електропоїздів, електромеханіків, токарів, слюсарів та інших. Збільшення кількості вакансій частково зумовлене вимушеною міграцією, особливостями професій та мобілізаційною роботою через воєнний стан.
  • Як відсутність персоналу може вплинути на розклад руху поїздів і, можливо, зробити інтервали ще більшими?
  • Розклад руху поїздів у метрополітені формується з урахуванням пасажиропотоків та кількості працівників підприємства, ураховуючи мобілізаційну роботу на специфічний період. Враховуючи поточну ситуацію з кадрами, з червня цього року інтервали між поїздами були збільшені приблизно на одну хвилину в не піковий час і на 45 секунд у піковий час.
  • Як може вплинути відсутність персоналу в метрополітені на безпеку руху в підземці?
  • Безпека руху поїздів та перевезення пасажирів забезпечена на всіх лініях метрополітену відповідно до затверджених графіків. Обслуговування рухомого складу відбувається згідно з встановленими регламентами. Підприємство постійно працює над привабленням нових спеціалістів, співпрацюючи з установами професійної освіти та міським центром зайнятості.