блокпост

У Закарпатті співробітники ТЦК начебто затримали чоловіка з другою групою інвалідності.

Про це повідомила адвокатка Тетяна Щербань на своїй сторінці у Facebook. Інцидент стався 12 червня. За словами адвокатки, її клієнта, 40-річного чоловіка, зупинили в Мукачеві Закарпатської області за незначне адміністративне порушення – непристебнутий пасок безпеки.

Патрульні поліцейські вимагали у чоловіка не лише водійські права та техпаспорт, але й військові документи. Чоловік добровільно надав довідку про свою довічну інвалідність та непридатність до військової служби.

Проте працівники ТЦК вирішили затримати чоловіка, підозрюючи, що його військові документи можуть бути підроблені.

“Автомобіль BMW, на якому їхав чоловік, “арештували для потреб ЗСУ”, хоча транспортний засіб належить іншій людині.

Вночі 12 червня клієнта примусово перевезли до будівлі Мукачівського ТЦК та СП, де незаконно утримували протягом двох діб – до вечора 14 червня.

14 червня стан мого клієнта різко погіршився – медики швидкої допомоги прибули для стабілізації його стану, повідомили військовим, що він потребує негайної госпіталізації, але посадові особи Мукачівського ТЦК та СП відмовилися передати клієнта медикам”, – розповіла Тетяна Щербань.

За її словами, 14 червня її клієнта під конвоєм доставили до ТЦК та СП міста Берегове.

У ніч на 16 червня чоловіка доставили до військової частини в місті Чоп Ужгородського району Закарпатської області.

“З 2023 року мій клієнт, непридатний до військової служби, неодноразово виїжджав за межі України для отримання належного лікування в країнах ЄС. Жодного разу документи, надані ним на кордоні, не викликали сумнівів у своїй легітимності. Але для патрульного поліцейського із Закарпаття та представників ТЦК та СП, схоже, закони України не мають значення”, – підсумувала адвокатка.

Варто зазначити, що, судячи з опублікованих Тетяною Щербань документів, її клієнт був визнаний непридатним до військової служби та виключений з військового обліку вже після початку повномасштабного вторгнення, у лютому 2023 року. Закарпатський обласний ТЦК та СП поки що не коментував і не підтверджував цей інцидент.