долар з надписом inflation

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що темпи інфляції у світі поступово повертаються до цільових показників, і у глобальної економіки є шанс здійснити м’яку посадку, уникаючи рецесії.

Як повідомляє Report, про це повідомила в відкритому онлайн-інтерв’ю газеті The Washington Post директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

“Ми зараз у 2024 році знаходимося в стані, який дозволяє здійснити м’яку посадку. Іншими словами, інфляція поступово повертається до цільових показників, не запускаючи рецесію. Це дуже хороша новина”, – сказала голова МВФ.

Водночас вона зауважила, “існують геополітичні фактори, що продовжують впливати на прогнози щодо світової економіки”. “І геополітична напруженість вже призвела до певної фрагментації, яка затемнює прогнози світового зростання”, – підкреслила Георгієва.

Тим часом голова Федеральної резервної системи (центробанку) США Джером Пауелл визнав 31 січня, що американській владі ще не вдалося досягти м’якої посадки для економіки країни, яка передбачає стабілізацію при зниженні рівня інфляції, відсутності значущого зростання безробіття та рецесії.