діжки з нафтою


Ціни на еталонні марки нафти помірно підвищилися у вівторок після помітного зниження напередодні. Ціна ф’ючерсів на нафту марки Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures склала 82,64 долара за барель. Це на 0,24 долара (0,29%) вище показника на закриття попередньої сесії, повідомляє report.az.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли на 0,28 долара (0,36%) і склали 77,06 долара за барель.

На початку попередньої сесії нафта активно зростала на новинах про загибель трьох американських військових внаслідок атаки безпілотників на базу США в Йорданії. Президент США Джо Байден заявив про причетність до нападу військових формувань, пов’язаних з Іраном. У Тегерані такі обвинувачення відкинули.

За думкою аналітиків, деякі учасники ринку бояться прямого військового конфлікту між США та Іраном, але Вашингтон може намагатися “стримати ескалацію та надати обмежену, місцеву відповідь на тлі електорального циклу”.

Тим часом тиск на ціни на нафту справляють тривоги щодо сповільнення зростання економіки Китаю, найбільшого імпортера нафти у світі, та загального світового попиту, повідомляє MarketWatch.