Папа Римський Франциск

Папа Франциск помолився за жертв п’ятничного теракту в “Крокус Сіті Холлі”, назвавши напад “підлим” і “безлюдним”. “Я молюся за жертв цього підлого терористичного нападу, що стався два дні тому в Москві”, – цитують слова Папи Римського після меси на площі Святого Петра в Вербну (Пальмову) неділю. У Ватикані повідомили, що на богослужінні було близько 60 тисяч людей.

Виступаючи перед ними, Понтифік засудив п’ятничний напад у “Крокус Сіті Холлі“, назвавши його “безлюдним актом, що ображає Господа”.

“Дорогі брати та сестри, Ісус увійшов до Єрусалима як покірний і мирний цар: давайте відкриємо Йому наші серця! Тільки Він може звільнити нас від ворожнечі, ненависті, насильства, бо Він – милість і прощення гріхів… Давайте помолимося за всіх наших братів і сестер, які страждають через війну”, – також сказав голова Католицької церкви, закликавши присутніх молитися за жертв війни в Україні та Секторі Гази.

Теракт у концертному залі “Крокус” забрав життя, за офіційними даними, 137 людей. Понад 150 отримали поранення, опіки, травми. У столичному Бюро судово-медичної експертизи триває ідентифікація жертв. 24 березня в Росії оголошено загальнодержавним днем жалоби.