дорожня поліція в Італії

Італійська влада незабаром введе суворі штрафи в нових Правилах дорожнього руху, щоб відреагувати на зростання кількості аварій. Міністр інфраструктури та транспорту Італії Маттео Сальвіні, один із головних прихильників змін, підкреслив необхідність суворих змін для “зупинки масових вбивств у вихідні”, посилаючись на 200 смертей, зафіксованих на дорогах Італії з початку року, повідомляє n4.md.

Телефон за кермом: збільшено штраф для тих, хто користується телефоном або відправляє повідомлення під час водіння, розмір штрафу становить від 422 до 1697 євро, а у разі повторного порушення штраф може сягати 2588 євро. Крім того, будуть нараховані штрафні бали.

Водіння в стані алкогольного сп’яніння чи під впливом заборонених речовин: позбавлення прав на строк до 3 років. Для рецидивістів максимально допустимий рівень алкоголю в крові – 0.

Система блокування від алкоголю: пристрій, який запобігає запуску автомобіля при виявленні алкоголю. Він буде обов’язковим і повинен бути встановлений за рахунок власника транспортного засобу.

Посилені штрафи за незаконне паркування: штрафи за паркування на місцях, призначених для інвалідів чи автобусів, збільшено вдвічі.

Електросамокати: шолом стає обов’язковим навіть для дорослих. Кожен скутер вимагатиме реєстрації та страхування.

Доменіко Мьюзико, голова Асоціації “Жертви дорожньо-транспортних пригод“, прокоментував нові правила так:

“Приємно бачити більш суворе покарання за водіння у нетверезому стані та за використання мобільного телефону під час водіння. Проте без посилення контролю та реальної політики запобігання ці правила ризикують перетворитися на просту заяву про наміри”.

Після початкового затвердження в червні новий законодавчий пакет пройшов кілька змін, і очікується, що указ буде представлений парламенту у жовтні.

Інші запропоновані зміни стосуються правил дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів з акцентом на створенні більшої кількості велосипедних смуг.

Ці зміни є частиною постійних зусиль Італії з підвищення безпеки дорожнього руху та зниження кількості аварій та жертв на дорогах.