польський фермер

Поліція Польщі порушила кримінальну справу проти фермера, який під час протесту на кордоні з Україною вивісив на своєму тракторі плакат із закликом до президента РФ Володимира Путіна “налагодити порядок”. Польські правоохоронці наголосили, що не дозволять порушень закону та розпалювання ненависті, повідомляє eurointegration.com.ua.

“Негайна реакція поліції Польщі на демонстрацію образливих лозунгів під час протесту фермерів у Водзиславському повіті. Поліція та прокуратура вживають заходів за статтею 256.1 Кримінального кодексу”, – йдеться у повідомленні.

Стаття, на яку посилалася поліція Польщі, передбачає штраф або до двох років обмеження або позбавлення волі за підбурювання до ненависті “на підставі національних, етнічних, расових, релігійних відмінностей”.

“Кожен, хто вчинює дії, мотивовані ненавистю до іншої людини, буде притягнутий до кримінальної відповідальності”, – додала поліція в іншій замітці.

На плакаті, про який йдеться, було написано: “Путін, врегулюй порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими чиновниками”. Ситуацію прокоментував голова МВС Польщі Марчин Кервінський, який підтвердив, що будуть прийняті заходи проти автора плаката.

Нагадаємо, уранці 20 лютого польські фермери заблокували залізничну дорогу біля КПП “Медика Шегині” та висипали частину зерна із вантажного потягу на шляху. У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля КПП “Рава-Руська – Гребінне“, “КраківецьКорчова” та “Шегині – Медика“.