повінь на півночі Франції


Після найспекотнішого літа в історії, Європа зараз переживає незвичайно дощову осінь. Після двох тижнів тривалих дощів деякі райони північної Франції все ще залишаються затопленими. У містах та селах департаменту Па-де-Кале вода тільки зараз починає відступати, причому це відбувається дуже повільно. Експерти вказують на болотисті ґрунти в цьому районі як на причину, а також на останній циклон “Федерико“, який пройшов над регіоном у четвер.

Кілька тисяч мешканців все ще залишаються без доступу до чистої питної води, сотні будинків залишаються без електрики.

У четвер постраждалий регіон відвідала прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн, яка обіцяла допомогу тим, хто постраждав від стихії.

Схожа ситуація спостерігається в деяких частинах Бельгії, особливо у Фландерському регіоні. Фермери є одними з найбільш постраждалих від тривалих дощів та повеней. Через насиченість вологою ґрунтів, води залишаються на поверхні. Знадобиться час, щоб оцінити повний розмір завданих збитків.

Тим часом у Копенгагені затоплені важливі транспортні магістралі після того, як насоси, які зазвичай виводять надлишок дощової води, вийшли з ладу.