вулична їжа у Парижі

Паризькі продавці млинів та сендвічів зберігали продукти харчування у каналізаційних люках на Марсовому полі біля Єфелевої вежі.

«Багато людей використовують заморожене тісто, яке зберігалося у сумнівних умовах. Щоб замаскувати запах і гіркий смак, вони посипають його ванільним цукром», — розповів один з продавців, повідомляє.

Le Parisien опублікував відео, на якому видно, як люди витягують пакети з їжею з каналізаційних систем. Згідно зі звітом, у каналізаційних люках та вентиляційних отворах були виявлені продукти харчування, включаючи тісто для млинів, м’ясо та напої. Франк Дельво, голова Союзу підприємств готельного бізнесу та промисловості Іль-де-Франс, заявив, що ця ситуація становить загрозу для здоров’я населення, оскільки у продавців немає доступу до води для миття рук та продуктів.

За його словами, деякі навіть продають пляшки з водою, яка була набрана під краном. Крім того, багато продуктових кіосків не мають ліцензій, а у продавців, які належать до злочинних угруповань, відсутні документи. Також проблемою є конкуренція, яку вони створюють місцевим ліцензованим ресторанам.

«До Олімпійських ігор залишилося приблизно року, і якщо ми нічого не зробимо, це перетвориться на справжній нелегальний продовольчий ринок навколо Ефелевої вежі», — заявив Давід Зенуда, віце-президент Союзу підприємств готельного бізнесу та промисловості Іль-де-Франс.

Ніколя Нордман, заступник мера Парижа, також обурений небезпекою, яку представляють ці торговці, особливо для туристів.

«Ми повинні попереджати потенційних споживачів, часто туристів, про небезпеку продукції, яку вони продають, оскільки це реальна проблема громадського здоров’я», — сказав він.

Рашида Даті, голова 7-го округу Парижа, повідомила газеті, що місто почало боротися із цими антисанітарними практиками.

«При кожному втручанні поліція вилучає та знищує 30 кг товарів. За тиждень з 11 по 16 вересня вони вилучили 380 пляшок води, 50 пляшок вина, 200 пляшок пива та 90 початків кукурудзи», — заявила вона.