наслідки ракетного удару по Бєлгороду

Попередні дані свідчать про те, що дві людини постраждали внаслідок обстрілу Бєлгорода та Бєлгородського району. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі у ніч на п’ятницю, 5 січня, губернатор регіону В’ячеслав Гладков, передає dw.com.

“Попередні дані свідчать про двох потерпілих: в одного чоловіка – осколкове поранення передпліччя, у другого – осколкове поранення гомілки”, – написав він.

Інформація про наслідки обстрілу уточнюється, але, за словами Гладкова, є пошкодження в житловому секторі міста – розбите вікно в кількох квартирах багатоповерхівки, пошкоджено понад 30 автомобілів. У Бєлгородському районі в одному будинку пошкоджено дах та пошкоджено один автомобіль.

Мешканці Бєлгорода розмістили у соцмережах матеріали з першими наслідками обстрілу. На опублікованих фото та відео, зокрема, видно, що уламки ракет або снарядів впали на парковку поруч із багатоквартирним будинком. У останні дні Бєлгород став мішенню обстрілів. 30 грудня в результаті обстрілу центру міста загинуло 25 людей – це найбільше число жертв у російському місті з моменту російського вторгнення РФ в Україну. Видання “РБК-Україна” із посиланням на джерела в українських спецслужбах заявило, що удар був завданий по військовим об’єктам.

Обстріли регіону відбуваються на тлі масованих ракетних ударів російських військ по Україні, зокрема по сусідньому з Бєлгородом Харкову.