Херсон (стела)

За останню добу російські війська скинули сім керованих авіабомб на Херсон; під час нічного обстрілу Херсонської області загинув чоловік.

За цю ж ніч ЗСУ збили 7 з 8 російських безпілотників. На різних районах Криму прогриміли вибухи. Російські сили протягом минулої доби неодноразово обстрілювали Херсон і Херсонську область. За словами Наталії Гуменюк, керівниці Об’єднаного координаційного прес-центру Оборони південної України, центр області отримав сім ударів керованими авіабомбами, повідомляє dw.com.

В цілому, Херсон отримав обстріли тричі, Станіслав двічі та Тягинка один раз. У результаті постраждали двоє людей, а також інфраструктура регіону: житлові будинки, приватні сектори, гаражі та автомобілі. Однак, за словами Гуменюк, руйнування “набагато менше порівняно з попередніми днями”.

“Ворог намагався ударити по узбережжю правого берега, намагаючись зупинити постачання для Сил оборони, які на лівому березі успішно відбивають штурми ворога. За минулу добу їх було 10“, – цитує “РБК-Україна” слова Наталії Гуменюк.

Один загиблий під Херсоном

За словами прес-спікера Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександра Толоконнікова, внаслідок нічного обстрілу Херсона виникла пожежа, яка обійшлася без постраждалих. Представник ОВА також розповів про одного загиблого чоловіка під час обстрілу Новоберислава у Херсонській області.

ЗСУ збили сім російських безпілотників із восьми

Російські Збройні сили випустили у ніч на четвер, 28 грудня, над територією України вісім безпілотників-камікадзе Shahed-136. Як повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, безпілотники були запущені з району Приморсько-Ахтарська в Краснодарському краї.