російська ракетна атака


З Військово-повітряних сил України повідомили, що із 48 російських безпілотників 41 було збито. Лише напередодні Україна стала об’єктом масованого нападу безпілотників із території Росії. Російські війська у ніч на середу, 6 грудня, знову здійснили масовані удари по території України за допомогою безпілотників. За інформацією командування ЗСУ у Telegram, випущено 48 ударних дронів “Шахед“.

У повідомленні зазначається, що дрони були запущені з двох точок – з анексованого Криму та Курської області, 41 безпілотник було збито.

За інформацією енергетичної компанії ДТЕК, Росія знову атакувала одну з прифронтових теплоелектростанцій. “Мешканці одного з населених пунктів поруч зі станцією залишилися без опалення через обстріли”, – відзначили в компанії.

Через атаку дронів у Харківській області пошкоджена критична інфраструктура і зруйнований житловий будинок. “О 23:25 і 3:00 в с. Липці внаслідок атаки дронів зруйнований житловий будинок, є пошкодження критичної інфраструктури”, – повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

У Миколаївській області через падіння уламків збитих безпілотників виникли три пожежі, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Лише напередодні Україна повідомляла про масовану атаку російських дронів на Одеську область. Повітряна оборона України також реагувала в Хмельницькій області на заході України.

Російські війська щоденно атакують територію України ударними дронами. Як пояснюють експерти, ціль таких атак – не лише завдання шкоди окремим об’єктам, а й перевантаження системи ППО України, яка змушена витрачати цінні снаряди на безпілотники.