шахрайка

Китаянка, на ім’я Гуань Юе обманом отримала роботу відразу в 16 фірмах. У кожній з них вона отримувала зарплату протягом трьох років, проте фактично нічого не робила. У результаті завдяки шахрайській схемі жінці перерахували на картку приблизно 50 мільйонів юанів (близько 150 000 000 гривень), повідомляє mir24.tv.

За даними газети South China Morning Post, Гуань Юе вела спеціальний журнал, в який записувала інформацію про всі свої посади. Обман розкрився, коли IT-компанія прийняла китаянку на посаду старшого менеджера, разом із нею ще сімох співробітників. Попри великий бюджет і дивовижне резюме, команда не змогла досягти поставленої перед ними мети, в результаті чого всі були звільнені. Пізніше керівник організації вирішив переглянути документи незадоволених співробітників, підозрюючи їх у шахрайстві. Він повідомив про свої підозри правоохоронним органам.

У результаті поліція розкрила цілу шахрайську мережу, в яку входило 50 осіб. Журналісти дізналися, що отримані незаконним шляхом кошти Гуань Юе витратила на віллу в Шанхаї. Проте зараз їй загрожує тривалий тюремний термін.