знак про заборону їсти жувачку

Однією лише забороною на жування жувальної гумки влада не обмежилася, їх також заборонено ввозити на територію країни. Багато країн мають свої унікальні традиції та заборони. Наприклад, у Сінгапурі не можна жувати жувальну гумку. Більше того, солідний штраф і навіть тюремний строк можна отримати та за ввезення цього, здавалося б, безпечного товару, передає unian.net.

Чому в Сінгапурі не можна жувати жувальну гумку – історія заборони

Як відомо, Сінгапур славиться своєю чистотою. І, як не дивно, це єдина країна, яка заборонила жувати жувальну гумку. Заборону ввів ще в 1992 році перший прем’єр країни Лі Куан Ю. І причина лежить на поверхні.

Усе полягає в тому, що влада боролася за підтримання чистоти в громадських місцях і транспорті. Як і в багатьох країнах, люди часто клеїли жувальні гумки під сидіння або в інших місцях. А витрати на те, щоб їх прибрати, були досить високими. Так, жування жувальної гумки на законодавчому рівні стало однією з тих речей, які не можна робити в Сінгапурі.

Тепер, коли ми з’ясували, чому не можна жувати жувальну гумку в Сінгапурі, давайте поговоримо про покарання за цей проступок. Штраф може досягати 1000 сінгапурських доларів, а за повторне порушення – 2000 сінгапурських доларів.

Не лише жувати жувальну гумку – що ще не можна робити в Сінгапурі

Одним лише забороною на жування жувальної гумки влада країни не обмежилася. Цей товар також не можна ввозити на територію країни. Це стосується і туристів.