Уряд США сподівається, що перші танки Abrams надійдуть в Україну у вересні 2023 року, повідомило видання Politico.

У серпні планується відправити декілька танків Abrams до Німеччини, де вони пройдуть остаточний ремонт та модернізацію. Коли цей процес буде завершено, перша партія Abrams вирушить до України, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна“.

За даними видання Politico, адміністрація Джо Байдена намірена якомога швидше доставити Україні більше обіцяної зброї для надання допомоги в контрнаступі та зміцненні оборони країни у довгостроковій перспективі. Зазначається, що перша партія буде складатися з 6-8 танків. Всього США планують відправити 31 танк.

Перед тим, як ЗСУ зможуть розпочати експлуатацію танків, вони повинні пройти 10-тижневий курс навчання на 31 навчальному танку на армійській базі Графенвер у Німеччині. За словами джерела в Пентагоні, українські танкісти мають закінчити навчання на Abrams у серпні.

За словами джерел, перші танки можуть прибути в Україну навіть у серпні, але ці терміни є дуже оптимістичними.

Нагадаємо, що ще півроку тому, 25 січня 2023 року, президент США Джо Байден оголосив, що до України будуть відправлені основні бойові танки США M1A1 Abrams. Тоді ж було заявлено про плани передати ЗСУ 31 такий танк. Байден попереджав, що для реалізації поставки танків Abrams знадобиться час, який США намірені використовувати для підготовки та навчання українських військових.