Великобританія виділить пакет фінансової допомоги Києву у розмірі 3 мільярди доларів для розблокування кредитів Всесвітнього банку та приблизно 240 мільйонів фунтів стерлінгів як безпосередню фінансову допомогу.

Лондон співпрацюватиме з міжнародними партнерами “для забезпечення подальшої нової фінансової підтримки економіки України”, при цьому Європейський банк реконструкції та розвитку буде намагатися залучити від 3 до 5 мільярдів євро нового капіталу від акціонерів за підтримки Великобританії, що може збільшити інвестиційний потенціал України.

26,3 мільйонів фунтів стерлінгів будуть спрямовані на відновлення мостів навколо Києва в рамках відновлення інфраструктури.

Пакет фінансування у розмірі 45 мільйонів фунтів стерлінгів, який є частиною більш широкої програми Великобританії на 62 мільйони фунтів стерлінгів, буде використаний для підтримки відновлення енергетики України протягом наступних 2 років. З них 25 мільйонів – на зміцнення енергетичної безпеки України. 3 мільйони фунтів стерлінгів – для прискорення реформи енергетичного сектора країни та декарбонізації.

Британський інститут фінансування розвитку British International Investment надасть 25 мільйонів доларів для підтримки глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації, “що допоможе зберегти відкритими транскордонні торговельні лінії”.

15 мільйонів фунтів стерлінгів будуть виділені на новий проект електронного управління проти корупції для підвищення прозорості та звітності ключових державних служб в Україні.

2 мільйони фунтів стерлінгів будуть спрямовані на цифрову систему управління реконструкцією уряду України.

Голова МЗС США Ентоні Блінкен заявив, що США нададуть додаткові 1,3 мільярда доларів допомоги Україні на відновлення. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила ще раз, що Європейський союз додатково виділить понад 50 мільярдів євро на підтримку України, що має покрити 45% дефіциту в фінансовій системі країни.