Вікторія Нуланд

Союзникам України потрібно готуватися до тривалого протистояння в війні з Росією, в тому числі шляхом допомоги українській економіці якомога швидше відновитися. Як повідомляє кореспондент eurointegration.com.ua, таку заяву під час форуму Yalta European Strategy, який відбувся 8-9 вересня в Києві, зробила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд.

“Нещодавній візит до Києва держсекретаря Блінкена, і він відвідав не тільки Київ, показав… яким би не був серйозний успіх і просування протягом наступних декількох днів і тижнів, все не закінчиться за ці тижні, перед нами довгий шлях у перебудові, відновленні України. Ми повинні бути готові і матеріально, і психологічно, і ментально до цього”, – розповіла вона.

За словами Нуланд, крім активізації постачання зброї Україні, це також означатиме активізацію зусиль у відновленні української економіки – і це повинно статися ще до завершення війни.

“Ми повинні допомогти Україні відновити економічний ріст, забезпечити запуск роботи українського бізнесу на відносно безпечних територіях”, – заявила вона.

За її словами, в умовах тривалої війни це стає важливим фактором перемоги для України.

“Якщо Путін переможе, це означатиме, що зло стане нормою для світу. Тому ми повинні допомагати Україні, адже вона перебуває на боці добра і демократії”, – заявила Нуланд, додавши, що “те, що відбувається в Україні, матиме наслідки для всього світу”.

Також, за її словами, зусилля США повинні допомогти Україні зменшити свою залежність від Китаю.