агітброшура "Єдиної Росії"

На окупованих РФ територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України відбулися нелегітимні вибори до органів місцевого самоврядування. У Києві це розцінюється як держпереворот. Західні країни засудили порушення Росією Уставу ООН і принципів міжнародного права.

“Командування Сил оборони України закликає ігнорувати участь в таких псевдодемократичних заходах і уникати закликів в окупаційні війська”, – говориться у дайджесті Генштабу ЗСУ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що серед “кандидатів” є російські військові, які брали участь у вторгненні в Україну.

Представники окупаційних адміністрацій заявляють про поранених і контужених членів “вибіркових комісій”. Українська сторона повідомляє про точкові удари по місцях збору учасників кампанії.

У самій Росії та анексованому Криму також завершилися регіональні та місцеві вибори. Практично всюди лідирують представники правлячої партії “Єдина Росія“.

Голова Центрвиборчкому РФ Елла Памфілова повідомила, що система дистанційного електронного голосування була піддана кібератакам понад 20 тисяч разів.