Популярна інді-рок-група вибачилася за те, що попросила російського фаната грати на барабанах в одній з пісень на концерті.

Брендон Флауерс, вокаліст американської інді-групи The Killers, запросив на сцену фаната з Росії, щоб той грав на барабанах під їх пісню “For Reasons Unknown” на стадіоні Black Sea Arena під Батумі.

Група часто запрошує когось із залу, щоб прийняти участь у їх концертах на сцені, і ввечері вівторка вибір випав на фаната, який тримав плакат з написом: «If destiny is kind iʼll be your drummer tonight» («Якщо доля буде ласкава, я сьогодні увечері буду вашим барабанщиком»). Щасливий обраний виявився росіянином.

“Ми не знаємо етикету цієї країни, але цей хлопець – росіянин. Ви не проти, якщо росіянин вийде сюди?” запитав Флауерс. Після цього, як повідомляється, натовп розгорнувся бурхливими криками, а деякі грузинські фани взагалі залишили захід.

У відповідь на свистіння Флауерс сказав: “Ви не можете впізнати в когось вашого брата? Він вам не брат? Ми всі поділилися за кордонами наших країн? … Я, що, вам не брат, якщо я з Америки?”.

У 2008 році Росія вторглася в Грузію, що призвело до російсько-грузинської війни. До сьогодні РФ продовжує окупувати регіони Грузії – Абхазію та Південну Осетію. У 2021 році Європейський суд з прав людини визнав, що Росія зберігає “прямий контроль” над цими регіонами та несе відповідальність за порушення прав людини в них.

Російсько-грузинська війна передувала першому вторгненню Росії в Україну у 2014 році та триваючій російсько-українській війні, яка почалася у 2022 році.

Після її початку до Грузії прийшла хвиля емігрантів з Росії, які намагалися уникнути мобілізації або висловлювали несхвалення з політикою Москви.