хлопця ведуть до військомату


Українським хлопцям у рік досягнення 17-річного віку необхідно з’явитися у Територіальний центр комплектування (ТЦК) та військового комісаріату. Проігнорувати виклик можна лише у разі наявності вагомих причин.

Українські парубки, які досягли 17 років, почали отримувати повістки для приписки. Про це повідомили у прес-службі Одеського обласного ТЦК та військового комісаріату у Facebook, повідомляє focus.ua.

“На викличних дільницях ТЦК та військового комісаріату Одеської області триває приписка юнаків 2007 року народження”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з українським законодавством, чоловіки в рік досягнення 17 років повинні прибути до ТЦК та військового комісаріату. Зокрема, тим особам, яким вручили повістки для приписки, необхідно особисто прибути на викличні дільниці районних ТЦК за місцем проживання. Загалом до приписки підлягають чоловіки, які проживають на території Одеського району або міста.

У ТЦК відзначили, що в повістці також вказаний перелік документів, які хлопці повинні подати на викличні дільниці.

“Звертаємо увагу, що хлопці повинні прибути на дільниці у строк, вказаний у повістці. Якщо допризовник не може прибути на дільницю у вказаний час, для цього мають бути вагомі причини”, – відзначили у військкоматі.

Зі свого боку, приписна кампанія необхідна для внесення юнаків до військового обліку, визначення кількості майбутніх військовозобов’язаних і придатних до проходження військової служби, а також для встановлення їх особистих якостей, спеціальності та рівня освіти.

Свідоцтво про приписку до викличної дільниці видається тим, хто приписаний до неї та хто визначений придатним або тимчасово непридатним до військової служби, або тим, хто потребує лікування.