кіт

Люсі Воррінгтон несподівано знайшла свого зниклого кота Лео, який зник у 2014 році. Домашній улюбленець пішов з дому після тимчасового переїзду жінки до Риму зі своїм чоловіком Стю, залишивши кота на сестру друга. Про це пише видання Metro.

Люсі, кінопродюсер з Лідса (Велика Британія), сподівалася, що Лео знайшов новий дім у якоїсь бабусі, але в глибині душі побоювалася, що його збила машина. Роки минали, і Воррінгтони думали про те, щоб завести нового домашнього улюбленця, але вирішили розводити собак, щоб уникнути повторення трагедії.

“Песиків можна брати на прогулянки, а коти гуляють самі по собі. Ми не хотіли б тримати пухнастика в будинку або ризикувати, що його зіб’є машина”, — пояснює Люсі.

Минулого року їй зателефонував ветеринар і повідомив, що Лео живий. Як з’ясувалось, увесь цей час котик мешкав у родині фермера поблизу Олдхема, де його прийняли за кішку і дали нове ім’я — Джесс. Правда розкрилась, коли вихованця принесли до ветеринара через кульгавість і виявили мікрочип з інформацією про попередню хазяйку.

“Я спершу подумала: ‘Боже, ні’. Наші собаки бояться всього — навіть котів. Лео зараз вже 14 років… Та й ми живемо уже в іншому будинку”, — пояснює Люсі своє рішення не забирати кота.

Тому родина фермера залишила Лео собі, а Воррінгтонів запросили в гості. Коли Люсі зустріла свого колишнього вихованця, який тепер щасливо живе серед овець, кіз, черепах та кроликів, вона одразу ж розсміялась.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що власниця кота Ліз Гіллеспі з містечка Рок-Спрінг, Джорджія (США), не могла повірити своїм очам, коли її кіт повернувся додому через 7 років після зникнення. Сіамський метис з блакитними очима, названий на честь зірки баскетболу Кевіна Дюранта, зник у 2017 році, коли вийшов погуляти на подвір’ї.

Також завдяки мікрочипу собака Клео, який зник 10 років тому, возз’єднався зі своєю сім’єю. 14-річного метиса кокер-спанієля та пуделя підібрали волонтери, а згодом перевірили його на наявність мікрочипа із контактними даними власників.