Юлія Тимошенко

Ціни на ліки в Україні можуть бути вдвічі або навіть втричі вищими, ніж у Польщі, Словаччині та інших європейських країнах, заявила лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко у своєму відео на YouTube.

“Головна причина цього мародерства — в Україні створена штучна, дуже добре продумана монополія торгівлі ліками, яка дозволяє встановлювати завищені ціни без контролю та відповідальності. Це ще один прояв корупції, непрофесіоналізму та вимагання”, — сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що між виробниками та аптечними мережами є великі посередники, які встановлюють завищені ціни на препарати, обмежуючи доступ аптек до вигідніших умов закупівлі, повідомляє fakty.ua.

“Майже всі українські фармацевтичні заводи і аптечні мережі опинилися у принизливому рабстві у двох посередників, які тримають їх у повному фінансовому і політичному диктаті. Якщо українські виробники ліків намагаються звільнитися від цього насильства, їм закривають доступ до продажу їхньої продукції в аптеках”, — підкреслила політикиня.