Керівник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов назвав вибухи на військовому полігоні в Криму результатом операції Військово-Морських Сил України та Головного Управління Розвідки, повідомляє телеграм-канал “Україна 24/7“. Він відзначив, що окупаційний уряд півострова приховує масштаби завданих збитків та втрат.

Вночі та вранці 19 липня на військовому полігоні у Кіровському районі на сході Криму прогриміли вибухи. Спалахнула сильна пожежа. На момент публікації цього повідомлення вибухи на полігоні тривають, вочевидь, йдеться про вторинну детонацію боєприпасів.

Рано зранку влада Криму оголосила про евакуацію громадян зі східних районів півострова через нічну пожежу на військовому полігоні в Кіровському районі. Про причини пожежі російська влада не повідомляє.

Голова окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов заявив, що з чотирьох населених пунктів планується евакуювати понад 2000 осіб.

МНС заявляє, що евакуює 2225 осіб через пожежу на полігоні в Криму – з сіл Кринички, Айвазовське, Абрикосівка, Привітне.

Раніше стало відомо, що траса “Тавріда“, яка з’єднує Керченський міст з Севастополем, перекрита через пожежу на полігоні у Кіровському районі на сході Криму. Транспорт перенаправляють по старій дорозі. Зокрема, рух автобусів по міжрегіональних маршрутах тимчасово переорієнтовано на автомобільну дорогу Білогірськ – Феодосія.