снігопад у місті

Внаслідок погіршення погодних умов — налипання мокрого снігу та ожеледиця — українські населені пункти залишилися без електрики, близько 400 міст та сіл.

Найскладніша ситуація у Дніпропетровській області, де понад 200 населених пунктів залишилися без електроенергії. За даними Міненерго, у Кривому Розі, зокрема, без світла залишилося понад 15 тисяч абонентів. Котельні та насосні станції функціонують на генераторах. Через обледеніння ліній не курсують трамваї та тролейбуси, повідомляє rbc.ua.

У Кіровоградській області знеструмлено близько 80 населених пунктів. В Одеській та Миколаївській областях — відповідно 58 та 54 населених пункти. Майже 9 тисяч абонентів через негоду залишилися без світла у Київській області.

“Аварійні бригади працюють. Графіки відключень електроенергії не застосовуються”, — йдеться у повідомленні. Влада України повідомила про складні погодні умови 8-9 січня: сильний сніг та морози до 25 градусів. За прогнозами синоптиків, вторгнення арктичного повітря з півночі Європи призведе до формування циклону над півднем України та Чорним морем. Протягом 8 січня, окрім північної частини, південний циклон спричинив сніг у центральних областях, у Харківській області — сильний сніг, на півдні, у Донецькій та Луганській областях — опади, дощ з переходом у сніг. До опадів у центральних, східних та центральних областях приєднуються пориви вітру 15-20 м/с, спостерігаються завірюхи та снігові замети.