Бен Уоллес

Лондон не повинен виключати можливість направлення військ в Україну, щоб утримувати російську владу в невизначеності щодо своїх подальших планів.

Як повідомляє агентство Report, про це заявив колишній міністр оборони Великобританії (2019-2023) Бен Уоллес.

“Думаю, що нам варто використовувати такі вислови, як “ми не виключаємо цього”. Зрештою, невизначеність – це частина стримування. Потрібно, щоб наш противник міркував про те, наскільки ми далеко зійдемо і на що ми готові. Важливо, щоб ми ніколи не закривали мости. Не обов’язково, що ми будемо так поступати, але важливо тримати людей в невизначеності. Наші противники саме тягнуть від нас те, щоб ми виключали щось”, – сказав Уоллес.

Колишній міністр оборони Великобританії також виступив за збільшення витрат на оборону до 3% ВВП. За його словами, як правляча Консервативна партія, так і опозиційна Лейбористська партія повинні усвідомити ступінь загроз, з якими сьогодні стикається Сполучене Королівство. “Я б хотів, щоб консерватори та Лейбористська партія включили (збільшення витрат на оборону до 3% ВВП) у свої [попередні виборчі] програми”, – додав Уоллес.

Президент Франції Емманюель Макрон 26 лютого заявив, що на зустрічі в Парижі з участю представників близько 20 західних країн підіймалася тема можливого направлення сухопутних військ західних країн в Україну. За його словами, учасники не прийшли до консенсусу з цього питання, проте такий сценарій у майбутньому виключати не можна. Після конференції представники більшості країн – учасниць заявили, що не планують направляти війська в Україну і тим більше виступають проти їх участі в бойових діях проти Росії.