Volvo EM90

В Шанхаї презентували новий автомобіль Volvo EM90.

Перший в історії шведського бренду мінівен буде доступний для покупки з початку 2024 року.

Деталі новинки розкрили на офіційному сайті Volvo. За інформацією, мінівен Volvo EM90 створений на базі Zeekr 009.

Виробництво моделі розпочнуть у Китаї, і саме в цій країні відбудуться перші продажі. Пізніше планують почати експорт електрокарів.

Наразі це найбільший легковий автомобіль Volvo: довжина – 5 206 мм, ширина – 2 024 мм, висота – 1 859 мм, колісна база – 3 205 мм. Електрокар відрізняється стриманим дизайном з коротким та високим капотом. Він має стрілоподібні світлодіодні фари та “оригінальні” плавники на боках.

Мінівен Volvo EM90 позиціонується як рухома вітальня, де водій та пасажири почуваються, ніби вдома. Основна увага приділена комфорту та безпеці.

Салон виконаний з поєднання шкіри, дерева та алюмінію, а перемикач режимів їзди вкритий кришталем. Встановлено віртуальну приладову панель і великий сенсорний екран розміром 15,4 дюйма. Повідомляється, що новий Volvo EM90 представили у шестимісному виконанні. Крісла першого та другого рядів мають електропривід, вентиляцію та масаж.

Також для задніх пасажирів передбачено розкладні столики та монітор розміром 15,6 дюйма у стелі. Електромобіль Volvo дебютував у версії з одним заднім приводом із потужністю 272 к.с., проте згодом планується випуск і повнопривідної модифікації на 544 к.с. Автомобіль вагою 2 763 кг розганяється до 100 км/год за 8,3 секунди.

Було відзначено, що акумуляторна батарея на 116 кВт-год забезпечує запас ходу в 738 км. Її можна зарядити до 80% за 30 хвилин у швидкому режимі. Також підтримується двонаправлена зарядка.