турецкий електрокар Very

В Туреччині з’явиться новий національний автомобільний бренд Very, компанія розпочне масове виробництво електрокарів у 2025 році. Про це повідомляє турецька газета Dünya.

Під брендом Very будуть випускати лінійку електрокарів класу L7 (важкі квадроцикли). Електрокар отримав оригінальну конструкцію, розроблену в Йилдизькому технічному університеті, а також мотор і батареї власного виробництва. Передбачається, що вартість електромобіля складе 25 тис. доларів.

За словами розробників електрокара, максимальна потужність батарей складе 33 кіловат-години, а запас ходу на одному заряді — близько 300 км. Завод з виробництва автомобілів планується побудувати в Гемліке, районі провінції Бурса. На першому етапі планується випускати до 10 тис. електромобілів Very на рік та постачати їх в країни Європи, Близького Сходу та Північної Африки.

Першим національним турецьким автобрендом став TOGG. Електрокар запустили в виробництво в кінці 2022 року, навесні 2023 року він вийшов на ринок. Вартість машин TOGG варіюється від 48,5 тис. до 63,9 тис. доларів.