іспанські фермери виливають французське вино


Фермери під час акції протесту в іспанській провінції Сьюдад-Реаль (автономне співтовариство Кастилія-Ла-Манча) вилили понад 25 тис. літрів французького вина. Про це повідомила в соцмережі одна з сільськогосподарських організацій, що організувала маніфестацію. У заході взяли участь аграрії на тракторах, які виступили в “захист важливого сектора економіки регіону”, передає report.az.

До мітингу приєдналися близько 400 осіб. Вино було розлите як прояв протесту проти гідрологічної політики Іспанії. Фермери також заявили про “критичну ситуацію, яку переживає сільськогосподарський сектор”.

Акції фермерів розпочалися в різних частинах Іспанії 6 лютого. З того часу протестувальники на тракторах ускладнювали рух по численних трасах у країні. Було затримано понад 10 осіб, 1 представник правоохоронних органів постраждав.

Аграрії намагаються звернути увагу до складної ситуації, в якій опинився сектор, і виступають проти європейської сільськогосподарської політики. Фермери анонсували, що акції будуть тривати протягом найближчих тижнів.